Itselläni on ollut oikeastaan koko ikäni kohtalaisen hyvä iho. Ongelmanani pidän kuitenkin rasvaista ihoa ja punaisuutta. Nekin olen kuitenkin saanut hoidettua oikeanlaisilla hoitotuotteilla ja sopivasti peittävällä, mutta hengittävällä meikillä. Punaisuuden ja pienten ihovirheiden käyttöön oonkin käyttänyt Wet n Wildin peitepalettia, josta löytyy peiteväri, punaisuuden häivyttäjä, korostaja ja kirkastusväri esim. tummille silmänalusille. :) Ite oon todennu tuon ihan yhtä hyväksi kuin kalliimmatkin peitevärit.

 

Mutta jottei ihoa tarvitsisi peittää paksuilla tököteillä, niin ihosta kannattaa pitää huolta. Ihan peruspilari on oman ihotyypin tietäminen. Parhaiten sen tunnistaa tunnustelemalla ihoa pesun jälkeen. Jos iho tuntuu kiristävältä, ihosi on mitä suuremmalla todennäköisyydellä kuiva. Muista kuitenkin, että ihon kiilto ei aina tarkoita rasvaista ihoa! Valittuasi omalle ihotyypillesi sopivat tuotteet, tutustu seuraaviin vinkkeihin:

- Hoitotuotetta kannattaa lämmittää käsissä muutama sekunti ennen levittämistä. Näin ne toimivat paremmin iholla.

- Naamio kannattaa levittää saunan jälkeen, sillä saunomisen kosteus tehostaa niiden tehoa. Jos saunomismahdollisuutta ei ole, myös suihku käy.

- Muista puhdistus! Puhdista iho aamuin illoin, se ehkäisee epäpuhtauksien syntymistä. Viimeistele puhdistus kasvovedellä, se jättää ihon raikkaan tuntuiseksi.

- Kosteuta ihoasi päivittäin. Ole erityisesti kosteusvoiteen valitsemisen kanssa tarkkana, sillä liian tuhti kosteusvoide esim. rasvaiselle iholle lisää talin eritystä entisestään.

- Kuori iho ja käytä naamiota noin kerran viikossa.

lähde: Oriflame

Älä myöskään aliarvioi levon, liikunnan ja ravinnon osuutta ihonhoidossa!

Miten sinä hoidat ihoasi? :)